Om sidan

Sidan om JGJ drivs av en grupp inom Jönköpings Spårvägs och Busshistoriska Sällskap, JSBS. Vi samarbetar med flera museer, organisationer, föreningar och privatpersoner för att samla in och visa upp allt som är möjligt att hitta om JGJ.

Tåg på bron över Oset på väg in till Rosendala station. Samling Huskvarna Hembygdsförening

Det finns ganska mycket information om JGJ på nätet, vi ser vår huvudgärning i att samla så mycket som går på ett och samma ställe här på  JGJ.se. I första hand på egen server men även som länkar till externa sidor och material.

Förutom att vara en portal för JGJ så försöker vi hitta så mycket vi bara kan om JGJ, bilder och berättelser som inte är allmänt kända. Det är mycket svårt så här nästan 100 år efter att järnvägen försvann, men vi hittar då och då små guldkorn.

I dagsläget blir det till stor del en bildsamling med kända och mindre kända JGJ fotografier. En framtida ansats är att få in större andel skriftlig information, framtiden får utvisa. Under tiden finns det massor att skriva om de bilder som finns på sidan, försöka datera och analysera alla detaljer i bilderna.

/JGJ-gruppen JSBS
gm Anders Östlund

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *